/Files/images/1021207_в-600x600.jpg


/Files/images/меню 23,02,2022.jpg

Додаток 13

до норм харчування узакладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених ПОСТАНОВОЮ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 24 березня 2021 р. № 305

ІНФОРМАЦІЯ

про вміст речовин та готові страви/вироби, які призводять до алергічних реакцій або непереносимості

Індекс алергену або непереносимої речовиниРозшифровка індексів алергенів або непереносимих речовин
Гглютен або його сліди
Ллактоза
{Позицію виключено на підставі Постанови КМ№ 871 від 18.08.2021}
ЗПзлакові продукти
РПракоподібні продукти
Яяйця
Рриба
Аарахіс
СБсоєві боби
МПмолочні продукти
ГХгоріхи
Сселера
ГЦгірчиця
Ккунжут
ЛПлюпін
Ммолюски
__________Примітки:1. Інформація про наявність у складі готової страви/виробу алергену або непереносимої речовини обов’язково зазначається в меню відповідним індексом в дужках після назви готової страви/виробу (наприклад, сирники із сметаною (Л, МП), що вказує на наявність у страві лактози та молочних продуктів).
2. Інформація з розшифровкою індексів алергенів або непереносимих речовин розміщується біля меню.

Додаток 13 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ№ 871 від 18.08.2021}

Норми про вміст речовин та готові страви/вироби, які призводять до алергічних реакцій або непереносимості.

Кiлькiсть переглядiв: 0